Hoppa till innehåll

Mer om oss

Senast uppdaterad 30 maj, 2024

Luftvarmepumpguiden.nu är din oberoende guide på nätet för att hitta den bästa luftvärmepumpen. Vi strävar efter att vara helt objektiva så att du kan fatta rätt beslut när du ska köpa värmepump.

Vi har många års erfarenhet av att skapa ”bäst i test”-guider på internet. Därför har vi en god känsla för vad du som konsument letar efter – och behöver i form av tips och råd.

Vår ambition och vår vision är att alla som letar efter de bästa luftvärmepumparna ska få all den information de behöver för att kunna fatta ett välavvägt beslut.

Så hittade vi bästa luftvärmepumpen

Hur hittar man den bästa luftvärmepumpen? Hur gjorde vi egentligen?

Det har gjorts flertalet test och jämförelser av de modeller som finns på marknaden. Vad vi gjorde var att vi gick igenom många av dessa tester en och en.

Vi har läst många protokoll för att utröna vilken värmepump som är bäst. Vi tittade på luft-luft-värmepumpar såväl som luft-vatten-pumpar. Däremot tog vi inte med frånluftsvärmepumpar i detta test eftersom de är så pass väsensskilda från dessa två andra kategorier.

När vi samlat resultat från samtliga källor summerade vi allt i ett Excelark för att kunna filtrera bort vissa modeller som av en eller annan anledning inte matchade våra kriterier.

I princip har vi utsett den luftvärmepump som är ”bäst i test” till den som fått flest goda omdömen och rekommendationer. I slutändan är det ofta en balansgång där vi fått väga många kriterier mot varandra.

Så tjänar vi pengar

Luftvarmepumpguiden.nu är oberoende och kommer så att förbli. Men hur tjänar vi då pengar?

Svaret är att vi finansierar denna tjänst genom så kallad affiliatemarknadsföring.

Det innebär att vi får provision på eventuell försäljning som sker efter att du eller någon annan av besökarna klickat på en reklamlänk och därefter köpt en luftvärmepump hos någon av återförsäljarna.

Du som handlar betalar varken mer eller mindre för din värmepump. Priset är exakt detsamma som om du hade gått direkt till någon av butikerna. Provisionen är det försäljaren som står för och den tas från deras marknadsföringsbudget. De betalar oss istället för att exempelvis annonsera på nätet eller i dagspressen.

Är vi då inte beroende av dessa samarbetspartners och därmed partiska? Nej, inte alls. För det första grundar vi våra tips på olika oberoende tester som redan gjorts. För det andra har varje återförsäljare mängder med luftvärmepumpar. Det är bara upp till oss välja exakt vilken vi ska rekommendera.

Du kan alltså se det som en win-win-situation. Du får oberoende tips och recensioner från olika test. Sedan får vi en liten ersättning om du bestämmer dig och handlar.